Per sortir faci Click sobre la fletxa blava de retrocedir de la part superior de l'esquerra

divendres, 14 de desembre del 2012

Transmissió de Valors

Són moltes les preguntes que em venen al cap i moltes les respostes que ens donem a nosaltres mateixos i més aquest Any Europeu de l'Envelliment Actiu i de Solidaritat Intergeneracional. Aquest any és una bona conjuntura per fer-nos reflexionar sobre el bagatge de valors socials que portem els grans i que hem de lliurar a les noves generacions.

Entre altres coses, conservem la memòria vàlida del passat, el no vàlid és millor obviar. Hem de transmetre l'autèntic, el genuí i fruit del sacrifici humà a través dels segles.

Em pregunto, quins valors puc transmetre?, Se m'acut ... l'ordre, l'harmonia, l'educació, la cultura, l'esforç, el sentit comú, l'art, l'amor, la solidaritat, l'amistat, etc, el que a cada un de nosaltres se'ns passi com trampolí cap a un futur millor.

Els nostres descendents s'encarregaran de millorar el que nosaltres hàgim estat capaços de transmetre'ls ... o empitjorar, això ja depèn d'ells

El camí serà més lúcid i brillant segons el que aportem nosaltres

Hem cura dels nostres pares, hem cura dels nostres fills i encara tenim la possibilitat i responsabilitat de continuar cuidant. Aprofitem.

Avui dia es diu molt allò de "els avis no han d'educar, han de mimar", res més lluny de la realitat, nosaltres els avis, avis etc ... som coherents amb el que fem, som persones adultes que ens esforcem i molt , en millorar dia a dia el nostre nivell de formació, no ens quedem ancorats en el passat, sinó que seguim aprenent i madurant perquè el nostre nivell, tant de formació com de maduresa, ens faci persones dignes, i per tant, dignes d'educar als nostres néts (en absència dels seus pares), en el dia a dia, ja que som molts els que tenim als néts contínuament, a causa del horari laboral dels nostres fills.

Amb el consens entre pares i avis, tan difícil és que nosaltres també els eduquem? ...Nosaltres ajudem als nostres néts en els deures de l'escola, fem que adquireixin l'hàbit de la lectura i l'estudi, que siguin cultes. Amb les nostres paraules fem que "es moguin", amb el nostre exemple deixem petjada assenyalant el camí de la conducta dels petits. Ells ens admiren per la nostra capacitat de lluita, d'això no hi ha dubte, i som el seu exemple per millorar ells mateixos com a persones ..

L'educació no acaba mai, nosaltres mateixos ens seguim educant aprofitant el nostre temps lliure per al nostre enriquiment personal.

Que els donem capricis?, Doncs clar que sí!, Som despresos amb ells, però ... sempre alliçonant i posant el desig dels pares per davant.

Cal tenir en compte que el seu treball posterior tindrà una finalitat de servei als altres.

Ningú dóna el que no té i nosaltres, els iaios, tenim molt a donar.

Mary Llum