Per sortir faci Click sobre la fletxa blava de retrocedir de la part superior de l'esquerra

diumenge, 1 de juliol del 2012

Comunicació entre persones


Perquè costa tant aconseguir una bona comunicació entre persones? Serà perquè no ens posem al lloc de l'altre?. Segons deia John Fitzgerald Kennedy, "Si no podem posar fi a les nostres diferències, contribuïm a que el món sigui un lloc apte per a elles".

Estem molt acostumats a criticar, retreure i censurar contínuament als altres, creient que nosaltres tenim la veritat absoluta, sense adonar-nos que l'altra persona el que necessita és que se’l vulgui, que se li accepti i això malgrat les seves diferències de criteri.

Cada un de nosaltres té una forma diferent d'aconseguir que se’l comprengui perquè som singulars en la nostra manera de ser, hauríem de ser flexibles i intentar comprendre els motius i raons que tenen les altres persones per actuar de la manera que ho fan La majoria de nosaltres ens sentim ferits davant les crítiques dels altres.

En no estar molt segurs de nosaltres mateixos, és quan s'estableix la batalla dialèctica atès que cada persona té una manera de veure la vida molt diferent de la que té l'altra. Els éssers humans tenim la sort de saber acceptar punts de vista diferents, de manera que hem de fer un esforç per aconseguir un coneixement mutu i així jutjar d'una manera objectiva.

L'entesa entre els éssers humans és complicat, però com més es coneix a l'altra persona, és quan sorgeix la confiança i així és com es desbloca la situació, per molt complicada i difícil que sigui. Cal no bloquejar la sortida. Si es té confiança, l'actitud que adoptem, serà determinant per canviar el rumb de les coses i de les situacions i així aconseguir una bona comunicació.

Serà aquesta la solució a la pregunta que ens havíem plantejat al principi?
Mary Luz